Ytong Forte

Išmatavimai mm Kiekis ant padėklo vnt. Kiekis ant padėklo m³ Kiekis vnt./m³ Šilumos laidumo koefic. Atsparumas gniuždymui
Plotis Aukštis Ilgis
240 200 600
48
1,3732 34,96 0,9 W/Mk 2.5
365 200 600 32 1,3923 22,98 0,9 W/Mk 2.5

Akytas betonas Ytong sukurtas prieš 80 metų Švedijoje. Tai natūrali ir šilta, lengvai apdorojama medžiaga, naudojama gyvenamųjų ir pramoninių objektų statybose. Šiandien Ytong gaminamas keturių kontinentų septyniolikoje valstybių.

Iš natūralių medžiagų

Akyto betono Ytong sudėtyje yra natūralios medžiagos: kalkės, smėlis, vanduo. Tai nekenksminga aplinkai medžiaga. Pagal mineralinę kilmę tai nedegi, atitinkanti aukščiausius priešgaisrinės apsaugos reikalavimus medžiaga.

Efektyvi šiluminė izolacija

Ytong izoliacinės savybės yra geresnės nei normatyvų reikalavimai, todėl sienoms, statomoms iš šios medžiagos, nereikia jokio papildomo apšiltinimo. Plono mišinio sluoksnio kaip jungiančios medžiagos panaudojimas neleidžia atsirasti terminiams tilteliams, todel mažėja statybos išlaidos, o sutaupyta šiluminė energija suteikia galimybę sumažinti išlaidas šildymui.

Švelnus vidaus klimatas

Milijonai mažų porų suteikia Ytong sienoms aktyvią oro kaitą ir užtikrina pastovų ir švelnų mikroklimatą pastato viduje. Vienoda statybinė medžiaga nuo rūsio iki stogo Ytong pristato platų medžiagų, atsparių gniuždymui, atitinkan- čių visų klasių laikančią galią, pasirinkimą. Šią medžiagą galima pritaikyti statant visas pastato konstrukcijas, garantuojant visų statinių sprendimus

Gera akustinė izoliacija

Sienos iš Ytong elementų užtikrina gerą, visus reikalavimus atitinkančią akustinę izoliaciją.

Nežymus radiacinis Spinduliavimas

Kaip parodė bandymai, atlikti šalyse, kur statomi pastatai iš Ytong, jo radioaktyvumas mažesnis nei kitų plačiai naudojamų statybinių medžiagų [pvz. keramikos gaminių]. Nustatyta, kad Ytong radioaktyvumas mažesnis nei leidžiama normų.